Сблъсъци избухнаха в понеделник в района на село в Западна Германия,

...
Сблъсъци избухнаха в понеделник в района на село в Западна Германия,
Коментари Харесай

Протести в Германия заради разширяване на въглищна мина, което ще изяде цяло село

Сблъсъци избухнаха в понеделник в региона на село в Западна Германия, което би трябвало да бъде разрушено, с цел да разреши разширението на въглищна мина, проект, който провокира опозиция от климатични деятели, предава Associated Press.

Протестиращите са хвърляли фойерверки, бутилки и камъни по полицията край село Луцерат, преди обстановката да се успокои и служителите на реда да се отдръпват, заяви немската осведомителна организация dpa.

Преди това протестиращи бяха издигнали горяща укрепление, а един залепи ръката си за пътя, водещ към селото.

Селото би трябвало да бъде разрушено, с цел да се разшири лигнитната мина " Гарцвайлер ", макар митингите на еколозите, които се притесняват, че в атмосферата ще бъдат изпуснати още милиони тонове въглероден диоксид, който затопля атмосферата.

Активистите са се заселили в къщи, изоставени от някогашните поданици на селото.

Администрацията на окръг Хайнсберг е издала заповед, която не разрешава на хората да влизат в Люцерат и, в случай че откажат да изоставен, позволява на полицията да прочисти селото от 10 януари нататък. Длъжностни лица приканиха за ненасилствено преустановяване на окупацията на деятелите.

През октомври федералното и районните държавни управления, като и в двете взе участие Зелената партия, и енергийната компания RWE се споразумяха да отсрочат прекъсването на добиването на въглища в района с осем години до 2030 година

Но на фона на опасенията за енергийната сигурност на Германия след нахлуването на Русия в Украйна, съглашението също по този начин планува животът на два блока на електроцентралите, които трябваше да бъдат изключени по-рано, да бъде продължен най-малко до 2024 година и село Люцерат да бъде разрушено, с цел да се даде опция за по-нататъшен добив
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР